Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Koers B&S Vastgoed 0,01 euro

De verwachte handelskoers van B&S Vastgoed van beheerder Van Boom & Slettenhaar bedraagt nog maar 0,01 euro.

De verwachte handelskoers van B&S Vastgoed NV, ooit het vlaggenschip van fondsbeheerder Van Boom & Slettenhaar, bedraagt volgens de eigen website welgeteld nog 1 eurocent. Per 30 november 2012 was dat 19,14.euro. In 2007 bedroeg de uitgiftekoers van het vastgoedfonds nog 100 euro.

De handelskoers is de intrinsieke waarde van het onroerend goed van het fonds gecorrigeerd met de fondskosten en de waarde van de rentederivaten gedeeld door het aantal geplaatste certificaten.

Een succes is het fonds nooit geweest. Al in 2008 plaatste beleggingsactivist Dion Bartels het fonds op een zwarte lijst. Datzelfde jaar vroeg de Giesbers Groep het faillissement aan, omdat de naamloze vennootschap niet in staat bleek een groot project op de Arnhemse kantoorlocatie IJsseloord II af te nemen. Uiteindelijk liepen beide kwesties met een sisser af.

Hefboom
Op de waarde van het vastgoed, ooit 145 miljoen euro, is volgens het zakenblad Quote in totaal 48 miljoen euro afgeboekt. De portefeuille bestaat uit zeven kantoorgebouwen en een aantal indirecte vastgoedbeleggingen. Aan Quote legde fondsbeheerder Erik Slettenhaar op 6 februari uit dat de scherpe koersdaling niet alleen verband houdt met afwaarderingen, maar ook met de omgekeerde hefboomwerking. Het eigen vermogen neemt af, terwijl het vreemd vermogen nagenoeg gelijk blijft. En dat heeft als gevolg dat de koers nog harder daalt dan de afwaardering. Slettenhaar was gisteren niet bereikbaar voor een nadere toelichting.

Financier van B&S Vastgoed is SNS Property Finance, de vroegere vastgoedtak van de vorige week genationaliseerde bankverzekeraar SNS Reaal. Blijkens het halfjaarbericht 2012 bedroegen de leningen toen nog 96,8 miljoen euro. De noodlijdende vastgoedfinancier drong er al in 2010 op aan om elders herfinanciering te zoeken, maar dat heeft niets opgeleverd. De leningen lopen tot 2015.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.