Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

33.000 studentenkamers nodig in 2020

In 2020 zijn er in de Nederlandse studentensteden zo'n 33.000 kamers nodig.

In 2020 zijn er in de Nederlandse studentensteden zo'n 33.000 kamers nodig. Dat meldde donderdag Kences, een kenniscentrum voor studentenhuisvesting, in de eerste landelijke monitor studentenhuisvesting. Voor dat onderzoek werden 35.000 studenten ondervraagd.

De helft van deze kamers moet volgens Kences een eigen douche, toilet en eventueel ook keuken hebben, om te voldoen aan de eisen van de studenten. Ook wil een deel van de studenten het liefst een zelfstandige woning. Nu woont twee derde van de studenten nog in een huis met gedeelde voorzieningen.

Anderzijds gaan studenten juist voor de kamers met gedeelde voorzieningen, omdat die goedkoper zijn. Daar betalen ze namelijk gemiddeld 300 euro per maand voor. Woningen met meer eigen voorzieningen zijn een stuk duurder. Naar verwachting neemt het aantal studenten toe naar in totaal 85.000 in 2020.

Indirect beleggen
De markt speelt in op die vraag waardoor een nieuwe alternatieve beleggingscategorie ontstaat: indirect beleggen in studentenhuisvesting. Potentie alom, zo concludeerde Bouwfonds REIM al eerder in een onderzoek naar deze markt. 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.