Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Inretail: geen nieuwe weidewinkels

In heel Nederland moeten provincies stoppen met bouwplannen voor weidewinkels. Deze nieuwe plannen ond...

In heel Nederland moeten provincies stoppen met bouwplannen voor weidewinkels. Deze nieuwe plannen ondermijnen de aantrekkingskracht van het centrum, aldus Inretail in een persbericht. Volg het voorbeeld van Gelderland en focus op het versterken van bestaande winkelcentra, stelt de spreekbuis van bijna 17.000 Nederlandse mode- en woonwinkels.

Inretail werkt aan een nationaal plan dat provinciale bestuurders inzicht geeft in de ontwikkelingen in de detailhandel. De provincies Noord-Brabant en Flevoland betrekken Inretail al actief bij hun provinciale plannen voor de detailhandel, in navolging van Zuid-Holland en Overijssel. Volgende maand spreekt Inretail met de gedeputeerde ruimtelijke ordening van de provincie Drenthe in een reeks van gesprekken met gedeputeerden van de twaalf provincies.

Provincies moeten duidelijk vastleggen hoe de detailhandelsstructuur zich moet ontwikkelen. ‘Gemeenten hebben een provinciaal kader nodig om hun plannen aan te kunnen toetsen. Dat ontbreekt nu nog te vaak. Daardoor stijgt het risico van weidewinkels op ongewenste plekken. Die trekken de traditionele bezoekersstroom uit elkaar. Zo’n ontwikkeling vermindert de belevingswaarde van het centrum. Het werkt leegstand en verloedering in de hand. Gemeenten creëren zo hun eigen nieuwe problemen, terwijl dat niet nodig is.’

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.