Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwinvest wint IPD Award

Bouwinvest REIM wint de European Property Investment Award voor hoogste outperformance ten opzichte van de benchmark.

Bouwinvest REIM ontving op 23 mei tijdens de jaarlijkse IPD European Property Investment Conference in Lissabon de European Property Investment Award voor de prestaties van het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund. De prijs wordt toegekend aan het fonds dat over de afgelopen drie jaar de hoogste outperformance heeft behaald ten opzichte van de nationale IPD sector benchmark.

Het Office Fund wist de index van vorig jaar met 3,5% te overtreffen, met een totaal vastgoedrendement van 1,0% ten opzichte van -2,5% van de index. Ook in de jaren ervoor overtrof het Office Fund de index. In 2011 liet het Office Fund een nog grotere outperformance zien van 4,4%, met een vastgoedrendement van 6,6% (IPD/ROZ index 2,2%) en in 2010 (het eerste jaar van het fonds) een outperformance van 0,4 procentpunt, met een vastgoedrendement van 3,8% (IPD/ROZ index 3,4%).

Het verslaan van de index is volgens Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest, geen toevalstreffer. "Een sterke focus op multitenant kantoren in een multifunctionele omgeving in de door ons gedefinieerde kernregio’s heeft, samen met een sterke sturing op verhoging van de bezettingsgraad, geleid tot dit mooie resultaat. De kantoren binnen ons Office Fund hebben bij voorkeur meer te bieden dan alleen werkruimte. Een duurzaam, goed bereikbaar, kantoor met extra faciliteiten waarin huurders worden geïnspireerd door andere gebruikers, levert toegevoegde waarde die verder gaat dan alleen huisvesting. Een goed voorbeeld hiervan is het in 2012 geopende WTC The Hague, waar bijvoorbeeld de WTC The Hague International Business Club zorgt voor nieuwe contacten of extra business voor onze huurders."

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.