Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

426 miljoen voor boedel Eurocommerce

Diverse banken hebben samen 426 miljoen euro geboden voor de veertig panden in de boedel van Eurocommerce.

De banken die betrokken zijn bij het failliet verklaarde Eurocommerce, SNS, ING, Rabo, Friesland Bank, FGH en NIBC, hebben samen 426 miljoen euro geboden voor de veertig panden in de boedel. Dat bleek maandag (19 november) tijdens een zitting van de rechtbank in Amsterdam, schreef gisteren het Financieele Dagblad.

De voorzieningenrechter boog zich over de door de banken gewenste onderhandse verkoop van de panden. De executiewaarde van de panden bedraagt ongeveer 270 miljoen euro. Op de panden rust een schuld van ongeveer 552 miljoen euro. ABN Amro doet als enige betrokken Nederlandse bank niet mee met de onderhandse koop. Het bod moet volgende week nog door de rechter worden goedgekeurd, maar heeft de steun van de curator van Eurocommerce. Bij de rechtbank hebben zich geen andere kopers voor de panden gemeld.

De banken die Eurocommere financierden, bieden niet zelf op de panden. Dat gebeurt via nieuwe ondernemingen die zij financieren. Dat betekent dat de bank de panden niet in eigendom krijgt en dat er geen overdrachtsbelasting betaald hoeft te worden. De banken krijgen zodoende de panden ook niet op de balans. De nieuwe ondernemingen gaan na de aankoop de panden exploiteren en op den duur, als de vastgoedmarkt aantrekt, verkopen.

De financiers van Eurocommerce hebben 695 miljoen euro uitstaan bij het vastgoedbedrijf. De schuldeisers zijn Rabo (ongeveer 300 miljoen euro), ABN Amro (142 miljoen euro), ING (100 miljoen euro), SNS (100 miljoen euro) en NIBC (39 miljoen euro).

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.