Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

‘Vooruitzicht op succesvolle herstructurering Homburg’

Euronext Amsterdam heeft de beursnotering van Homburg Invest met zes maanden verlengd. Dat meldt Homburg Invest in een persbericht. Homburg had zelf om de verlenging verzocht.

Euronext Amsterdam heeft de beursnotering van Homburg Invest met zes maanden verlengd. Dat meldt Homburg Invest in een persbericht.

Homburg had om de verlenging verzocht. Volgens het Canadees-Nederlandse vastgoedfonds heeft Euronext het verzoek ingewilligd ‘dankzij de vooruitzichten op een succesvolle herstructurering’. Omdat Homburg Invest sinds september 2011 in surseance van betaling verkeert onder Canadees recht, heeft NYSE Euronext het aandeel in het ‘strafbankje’ gezet. Dat is een afzonderlijk segment van Euronext Amsterdam, overeenkomstig het Euronext Rulebook (de noteringsmaatregel).

Het Euronext Rulebook voorziet in een automatische ‘delisting’ binnen een jaar na de start van de surseance, tenzij er voldoende bewijs is dat de herstructurering correct wordt uitgevoerd. De verwachting is dat deze binnen zes maanden wordt afgerond, schrijft Homburg. De periode van zes maanden kan worden verlengd met een tweede termijn van zes maanden. De herstructurering van Homburg Invest is een gecompliceerde onderneming. Homburg vraagt alle financiers en schuldeisers op hun vorderingen af te schrijven. Dat gaat om vele partijen die er elk weer een juristenteam op hebben zitten.

Een van de schuldeisers is SNS Property Finance dat 60 miljoen Canadese dollar (ruim 48 miljoen euro) in drie, naar verluidt mislukte, Canadese vastgoedprojecten heeft geïnvesteerd. Dan zijn er nog de 9.000 Nederlandse particuliere beleggers die in totaal 440 miljoen euro in Homburg-obligaties en -securities hebben geïnvesteerd. De Stichting Homburg Bonds, de belangenvereniging van de beleggers, lijkt weinig hoop te hebben op een goede afloop. Met de Belastingdienst heeft de stichting medio juli overeenstemming bereikt over de waarde van de effecten. De waarde van de Homburg Capital Securities A is daarbij per 1 januari 2011 bepaald op nihil (was 1.000 euro), de Corporate Bonds serie 8 tot en met 11 is ook nihil (was 15.000 euro) en de Mortgage Bonds serie 4 tot en met 7 is 7.500 euro (was 15.000 euro).

De stichting benadrukt overigens op zijn website dat ‘deze waarderingen geen relatie vertonen met de werkelijke waarde’. Stichtingbestuurder Wouter de Jong was gisteren niet bereikbaar voor een toelichting.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.