Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Tekort Homburg Invest nu bijna 1,1 miljard dollar

Homburg Invest raakt dieper in de ellende. Het totale balanstekort van Homburg Invest is opgelopen tot bijna 884 miljoen euro.

Homburg Invest raakt steeds dieper in de ellende. Het totale balanstekort (deficit) van Homburg Invest blijkt in het eerste halfjaar opgelopen tot bijna 1,096 miljard Canadese dollar ofwel 883,5 miljoen euro. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van het in surseance van betaling verkerende Canadees-Nederlandse vastgoedfonds.

Eind 2011 bedroeg het tekort bijna 981 miljoen dollar. Met het nettoverlies over het eerste halfjaar van ruim 115 miljoen Canadese dollar geboekt (bijna 93 miljoen euro) daarbij opgeteld, becijfert Homburg het totale tekort per 30 juni op 1,096 miljard dollar.

In het eerste halfjaar van 2011 wist Homburg het verlies nog te beperken tot minder dan 41 miljoen dollar. Het leeuwendeel van het verlies werd in het tweede kwartaal geleden. Dat kwartaalverlies kwam uit op ruim 103 miljoen dollar tegen 39,5 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2011. De bruto opbrengsten daalden naar ruim 49 miljoen dollar de eerste zes maanden van bijna 51,5 miljoen de eerste helft van 2011. Verder maakte Homburg bekend dat de Canadese rechter de surseance van betaling voor de vijfde keer heeft verlengd tot 14 september.

De cijfers zijn niet gecontroleerd door een accountant maar wel goedgekeurd door de raad van bestuur van Homburg. Homburg Invest boekt al jaren grote verliezen. Vorig jaar maakte het fonds een verlies van 360,3 miljoen Canadese dollar (276 miljoen euro) bekend. Over 2010 verloor het vastgoedfonds 88,1 miljoen dollar onder aan de streep. Binnenkort zal de rechter zich buigen over het herstructureringsplan dat Homburg eind augustus heeft moeten inleveren. Vooral de 9.000 Nederlandse obligatiehouders zullen met spanning de uitkomst afwachten. Zij hebben Homburg in totaal 440 miljoen euro uitgeleend.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.