Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Opnieuw faillissementsbescherming Homburg Invest

Een Canadese rechter heeft voor de vierde keer de faillissementsbescherming van vastgoedfonds Homburg ...

Een Canadese rechter heeft voor de vierde keer de faillissementsbescherming van vastgoedfonds Homburg Invest en een aantal van zijn dochterondernemingen verlengd. Dat meldde het fonds maandag in een persbericht.

Het Canadese Superior Court verlengde de bescherming, ofwel surseance van betaling, voor het bedrijf en een aantal dochterondernemingen tot 31 augustus. Ook North Calgary Land en Homco Realty Fund vallen nu onder de bescherming.

Homburg heeft tot en met augustus de tijd om met een herstructureringsplan te komen. Homburg vroeg in september vorig jaar uitstel van betaling aan. Het bedrijf zit sindsdien op het strafbankje van beursbedrijf NYSE Euronext. Bovendien heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vergunning van het bedrijf om in Nederland actief te zijn als beleggingsinstelling ingetrokken. De rechter heeft Samson Belair en Deloitte & Touche als onafhankelijke toezichthouder aangewezen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.