Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Ibus neemt Antea Vastgoed over

Ibus Asset Management heeft Antea Vastgoed Management overgenomen: 7 fondsen met een belegd vermogen van 50 miljoen.

Ibus Asset Management heeft op 15 mei Antea Vastgoed Management overgenomen. Met deze overname gaat het beheer van zeven vastgoedfondsen met een totaal belegd vermogen van 50 miljoen euro over naar Ibus. Het belegd vermogen van Ibus komt hiermee op 552 miljoen euro.

In de overgenomen fondsen wordt deelgenomen door ongeveer 200 particuliere beleggers. De beleggers hebben ingestemd met de overname. Het vastgoed ligt in Nederland en bestaat uit winkelobjecten, kantoren en bedrijfspanden.

Robert De Boeck, algemeen directeur van Antea: "De huidige marktsituatie noopt tot een verdere concentratie van vastgoedbeheerders. Wij achten het in belang van onze participanten om aansluiting te zoeken bij een strategische partner." De overname waarborgt de continuïteit van de vastgoedfondsen, stelt Antea. Doelstelling is te komen tot een zo goed mogelijk rendement bij de huidige marktomstandigheden. Hierbij zal het belang van de participanten in de fondsen voorop staan.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft goedkeuring verleend aan de overname, die is geëffectueerd per medio mei 2013. Er wordt geen personeel door Ibus overgenomen. Over de overnameprijs worden door partijen geen mededelingen gedaan. Naast private placements voert Ibus sinds enkele jaren vastgoedportefeuille-managementopdrachten uit voor particuliere en institutionele beleggers. Antea Participaties heeft als specialisme investeringen in private equity. Door de verkoop van Antea Vastgoed Management zal Antea zich in de toekomst uitsluitend op private equity richten.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.