Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Global State lanceert Braziliaans woningfonds

Global State lanceert het Braziliaanse woningproject Estelle Residential voor particuliere Nederlandse beleggers.

Fondsaanbieder Global State uit Weesp lanceert het Braziliaanse woningproject Estelle Residential voor Nederlandse particuliere beleggers. Het woningbouwproject van 234 woningen wordt in samenwerking met Prime Invest, een ervaren lokale partner, tot stand gebracht.

Volgens Global State zijn de risico’s voor investeerders tot een "minimum beperkt’", waarbij een "zeer aantrekkelijk" rendement (27% return on investment in 36 maanden) kan worden behaald. De hoogte van het benodigd kapitaal in Estelle Residential van de Nederlandse investeerders beperkt zich tot ongeveer 1 miljoen euro. De minimale inleg bedraagt 100.000 euro. Het fonds valt buiten AFM-toezicht.

Van het investeringskapitaal wordt 90% pas besteed bij minimaal 75% voorverkoop, evenals het verkrijgen van de laatste formele vergunningen. De initiatiefnemers en de lokale partner geloven naar eigen zeggen dusdanig in de markt en het project dat zij in het voortraject gezamenlijk het risico delen en performance fee van de lokale partner wordt pas uitbetaald als aan de aannames in het onderliggende businessplan wordt voldaan.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.