Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Rijksbouwmeester in Herbestemmingsteam

Rijksbouwmeester Frits van Dongen is toegetreden tot het H-team als opvolger van Wim Eggenkamp.

Rijksbouwmeester Frits van Dongen is toegetreden tot het H-team als opvolger van de Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed, Wim Eggenkamp.

'Herbestemming is voor mij de opgave van de komende jaren. Het onderwerp staat dan ook hoog op mijn agenda. Daarbij gaat het niet alleen over het redden van lege gebouwen, maar ook over het benutten van braakliggende terreinen en het voorkomen van de verloedering van wijken en buurten. Het gaat over het economische en sociaal-culturele vestigingsklimaat van Nederland', aldus Van Dongen in een reactie op zijn toetreding.

Duco Stadig, voorzitter H-team, wil de formateurs informeren over de noodzaak van herbestemming: 'Er is nog wel behoefte aan praktische kennis, maar daar vindt op dit moment al veel innovatie plaats. Maar als je de politieke programma's leest en de ambtelijke discussies in Den Haag volgt, dan zijn de urgentie van het leegstandsvraagstuk en de kansen van herbestemming nog onvoldoende doorgedrongen.'

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.