Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Ibus plaatst Amerikaans woningfonds

De Amstelveense fondsaanbieder Ibus heeft de aankoop en plaatsing afgerond van Ibus Athens LP afgerond.

De Amstelveense fondsaanbieder Ibus heeft de aankoop en plaatsing afgerond van Ibus Athens LP, dat belegt in een Amerikaans huurwoningcomplex in Athens, Georgia. De private placement werd gerealiseerd met een selecte groep vermogende private investeerders.

Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 3,3 miljoen dollar. Wanneer zich kansen voordoen plaatst Ibus in de komende periode vaker soortgelijke private placements. De kenmerken van dergelijke traditionele Ibusproposities zijn een speciale kans die zich aandient op vastgoedgebied, een beperkte groep investeerders en een korte marketingperiode. De beleggingen kunnen zowel in Europa als in de VS liggen.

Het complex in Athens beschikt over 240 huurwoningen en is deels gerenoveerd in 2010/2011. Het complex kent een leegstand van ongeveer 10 procent en is aangekocht voor een bedrag van ongeveer 9,4 miljoen dollar, wat overeenkomt met een netto aanvangsrendement van 7,8 procent. De aankoopprijs bedraagt ongeveer 42.000 dollar per appartement. Dat betekent een afslag van 40 procent vergeleken met nieuwbouwkosten.

Het uitkeerbaar kasrendement voor investeerders komt naar verwachting op gemiddeld 8,6 procent (na vergoedingen) per jaar gedurende de looptijd van het fonds. De verwachte Internal Rate of Return (IRR) bedraagt ongeveer 15,7 procent per jaar (na vergoedingen). Het dagelijkse management van het complex zal worden verzorgd door de lokale Amerikaanse property manager Hawthorne Residential Parters uit Greensboro, NC. Een Belgische familie is mede investeerder.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.