Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Syntrus Achmea koopt de Planeet van Annexum

Fondsbeheerder Annexum verkoopt namens participanten van De Planeet CV, winkelcentrum de Planeet in Utrecht aan Syntrus Achmea.

De Amsterdamse fondsbeheerder Annexum verkoopt namens participanten van De Planeet CV, winkelcentrum de Planeet in Utrecht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Syntrus Achmea verwerft de Planeet voor twee van zijn opdrachtgevers. Emmes Group gaat de Planeet herontwikkelen voor Syntrus Achmea. Een investeringsbedrag is niet bekendgemaakt.

De Planeet CV verwierf in 2004 het eigendom van het centrum op de hoek van de Lange Viestraat en de Oudegracht. Het balanstotaal van De Planeet CV bedroeg toen ongeveer 38,1 miljoen euro, met een eigen vermogen van ongeveer 11,6 miljoen euro. Het pand omvat 6.940 m2 kantoorruimte en 4.414 m2 winkelruimte. Het gebouw heeft in totaal acht bouwlagen plus een kleine dakopbouw. Het totale oppervlak bedraagt 11.881 m2. De Planeet huisvest winkelketens, zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten.

Houthoff Buruma adviseerde Syntrus Achmea en Loyens & Loeff adviseerde Annexum. Faddegon Real Estate begeleidde bij deze transactie Emmes Group en Syntrus Achmea.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Supermarktfonds Annexum haalt in één week 37 miljoen euro op