Nieuws

Heijmans verkoopt 70 huurwoningen aan Syntrus Achmea

Ontwikkelaar Heijmans heeft vandaag een mooie deal gesloten. Met Syntrus Achmea Real Estate & Finance ...

Ontwikkelaar Heijmans heeft vandaag een mooie deal gesloten. Met Syntrus Achmea Real Estate & Finance is overeenstemming bereikt over de verkoop van 70 woningen in het project ´Green´ in Almere Poort, een nieuwe groene wijk in Almere.  Met deze overeenkomst is een bedrag van € 12,4 mln gemoeid.

De aankoop is onderdeel van de strategische samenwerking die Syntrus Achmea en Heijmans vorig jaar overeenkwamen. Met de realisatie van deze woningen kan Syntrus Achmea  het huidige aanbod verbreden en voorzien in de behoefte van een grote groep middeninkomens. Green is een wijk met een dorps karakter en een parkachtige omgeving met allerlei soorten beplanting en comfortabele eengezinswoningen met tuin. In de directe omgeving liggen recreatiegebied Pampushout en het Cascadepark. De scherpe prijs-kwaliteitverhouding maakt het wonen in deze goed bereikbare en groene wijk erg aantrekkelijk. De woningen hebben een oppervlakte van 120m2 en een huurprijs tussen de € 700 en €800. De bouw van de eerste fase start eind deze maand.

Deze overeenkomst past in de strategie van Heijmans om een betrouwbaar en preferent partner te zijn voor institutionele beleggers op de woningmarkt en woningcorporaties. De solvabele positie van Heijmans is een belangrijke pre in dergelijke samenwerkingsverbanden.

Bron: Vastgoedjournaal. Klik hier voor meer vastgoednieuws.