Nieuws

Rente 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog verder verlaagd

Natuurlijk is een hypotheek met de laagste rente het meest interessant, maar het is belangrijk om ook goed naar de voorwaarden te kijken.

De hypotheekrentes breken ook in september weer een nieuw diepterecord. Banken blijven doorgaan met het verlagen van hun rentes. De lage hypotheekrente is een resultaat van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de hevige concurrentie tussen verstrekkers.

Nieuw dieptepunt

Het veroorzaakt behoorlijke commotie: de hypotheekrentes blijven dalen en vestigen hiermee nieuwe dieptepunten. Dit gebeurde ook bij de vijf voordeligste aanbieders van hypotheken in Nederland: Lot hypotheken, Centraal Beheer, Hypotrust, Lloyds Bank en Venn Hypotheken hebben allemaal hun hypotheekrente verlaagd in september.

Het is nu mogelijk om tarieven vanaf 0,85% voor 10 jaar vast af te sluiten.

Oversluiten

De lage rentes maken het nóg aantrekkelijker om te bekijken of u kunt besparen op uw maandlasten. Dit kan met het oversluiten van uw hypotheek.

Bedenk wel dat u kosten maakt voor het opnieuw afsluiten van uw hypotheek en dat u waarschijnlijk een boeterente zult betalen aan uw voormalige geldverstrekker.

De rekentool van Ikbenfrits neemt deze kosten mee zodat u makkelijk kunt berekenen of u per saldo voordeliger uit bent wanneer u uw hypotheek oversluit.

Hoe zit het met die oversluitboete?

Waarom moet u ook alweer een boete betalen als u uw hypotheek wilt oversluiten? Als u tijdens de afgesproken rentevaste periode wilt overstappen naar een andere bank, moet u de misgelopen rente aan uw oude bank betalen.

De precieze berekening van een boeterente is behoorlijk complex. Zo wordt er gekeken naar het gedeelte dat u boetevrij mag aflossen, de vergelijkingsrente, de resterende rentevaste periode en nog meer punten.

Welke hypotheek is het beste voor jou?

Een hypotheek met de laagste rente is voor veel mensen het meest interessant, maar het is ook belangrijk om op andere details te letten. Zo kunnen de voorwaarden onderling enorm verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de risico-opslag, overlijdensrisicoverzekering of de hoogte van het bedrag dat u boetevrij mag aflossen.

Met deze rentevergelijker kunt u makkelijk in één oogopslag zien welke banken de laagste rentes hebben en welke voorwaarden daarbij horen.

Lees ook: Welke bank geeft de interessantste duurzaamheidskorting op je hypotheek?

Frits is in 2015 gestart met als doel om hypotheken begrijpelijker en eerlijk te maken. Dit wordt ondersteund door technologie en uitgebreide service van adviseurs. Vanuit zijn rol kijkt Michiel Lensink continu naar mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien en schaalbaar te maken.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  3. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  4. 7 buitenbeursbeleggingen voor extra spreiding in uw portefeuille