Nieuws

ABN Amro lanceert nieuw leenplatform voor ondernemers

Aymz richt zich in eerste instantie op bedrijven in de vastgoedsector met een kredietbehoefte tussen de 5 en 30 miljoen euro.

ABN Amro heeft samen met Bishopsfield Capital Partners een nieuw digitaal leenplatform opgezet.

Dit platform, genaamd Aymz, koppelt middelgrote bedrijven en investeerders aan elkaar. Bedrijven maken hun kredietbehoefte kenbaar en institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, geven aan tegen welke rente en voorwaarden zij bereid zijn om te financieren.

ABN Amro neemt naast de belegger altijd een gedeelte van de financiering voor zijn rekening.

Focus op vastgoedsector

Aymz richt zich in eerste instantie op bedrijven in de vastgoedsector met een kredietbehoefte tussen de 5 en 30 miljoen euro. In de volgende fase staat uitbreiding naar andere sectoren gepland, zo melden de initiatiefnemer.

Volgens Daphne de Kluis, CEO Commercial Banking van ABN Amro is er onder institutionele beleggers veel interesse om Nederlandse middelgrote bedrijven te financieren. "Praktisch gezien zijn dergelijke investeringen echter vaak ingewikkeld en bewerkelijk voor deze partijen om dat alleen te doen. Met dit nieuwe platform lossen we dit op."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst