Nieuws

Fintech beleeft slechtste kwartaal in drie jaar

Investeringen in fintech bedrijven vallen in het eerste kwartaal sterk terug, maar KPMG ziet nog geen trend.

Is de fintech-hype over zijn top? U zou het bijna zeggen als u het onderzoek leest van KPMG naar de sector. Volgens de accountantsfirma is in het eerste kwartaal zowel het aantal deals als de omvang van de investeringen in fintechs sterk afgenomen.

Zo waren er in het eerste kwartaal van 2017 wereldwijd slechts 260 overnames van, of investeringen in, fintechs met een totale waarde van 3,2 miljard dollar. Dat was het slechtste kwartaal sinds het vierde kwartaal van 2013.

Geen zorgen

KPMG maakt zich echter nog geen zorgen. Het eerste kwartaal was volgens de accountants een eenmalige gebeurtenis. De rest van het jaar belooft in ieder geval veel beter te worden.

Regionaal is het beeld ook genuanceerder. Europa beleefde met 880 miljoen dollar aan investeringen zelfs zijn sterkste kwartaal ooit. De Verenigde Staten (1,5 miljard dollar) en Azië (492 miljoen dollar) beleefden een duidelijk slechter resultaat dan de laatste paar jaar gebruikelijk.

Top 5

De top vijf deals in het eerste kwartaal 2017

  1. Het Amerikaanse SoFi, dat 435 miljoen dollar ophaalde bij investeerders.
  2. De overname van DirectCash Payments (Canada) voor 310,7 miljoen dollar.
  3. Het Indische Paytm E-Commerce, dat voor 200 miljoen dollar aan aandelen uitgaf.
  4. Het Zweedse iZettle dat hetzelfde deed voor 175,2 miljoen dollar.
  5. UniRush (VS), dat werd overgenomen voor 147 miljoen dollar. 
De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .