Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Amsterdamse grond te duur voor vrije huurwoning

Amsterdam snakt naar meer vrijesector-huurwoningen, maar die komen er nauwelijks. Er wordt meer verdiend aan koopwoningen.

Amsterdam snakt naar meer vrijesectorhuurwoningen, maar die komen er nauwelijks. Ontwikkelaars en de stad verdienen meer aan koopwoningen en sociale huurwoningen. Dit zeggen Amsterdamse projectontwikkelaars in Het Parool.

De overheid subsidieert koopwoningen met de hypotheekrenteaftrek. Ook gaan er subsidies naar sociale huurwoningen. Maar de vrije huurwoningen, die nodig zijn voor de jonge, creatieve klasse, worden nauwelijks gebouwd omdat er geen euro subsidie naartoe gaat.

Amsterdam wil dit jaar ruim 2500 van die woningen bouwen. Maar volgens de projectontwikkelaars gaat dit niet gebeuren.

Doordat koopwoningen en sociale huurwoningen worden gesubsidieerd, kunnen de bouwers daarvan hogere prijzen voor de grond betalen. Tijdens de crisis, toen de bouw stilviel, was Amsterdam blij met elke huurwoning die gebouwd werd. Maar door het economische herstel verschuift de aandacht weer naar koopwoningen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.