Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Centurion Vastgoed failliet

Investeringsmaatschappij Centurion Vastgoed is failliet. Honderden obligatiehouders zouden zijn gedupeerd.

Investeringsmaatschappij Centurion Vastgoed uit Arnhem is failliet verklaard door de rechtbank in Zutpen. Curator is Wouter Korteweg van Daan Advocatuur in Arnhem.

Het vastgoedbedrijf investeerde in de bouw van villa’s in Costa Rica. Honderden obligatiehouders zouden zijn gedupeerd. Hen was een rendement voorgespiegeld van 8%. Hoe groot de schuldenlast precies is, is nog niet duidelijk.

De curator is vanwege vakantie nog niet beschikbaar voor een toelichting. Korteweg was eerder ook aangesteld door de rechtbank als bewindvoerder. Volgens het Financieele Dagblad is het faillissement aangevraagd door een gedupeerde obligatiehouder.

Op 22 juli meldde Vastgoedmarkt dat toezichthouder AFM een onderzoek was gestart tegen Centurion Vastgoed en onder dreiging van een dwangsom meer informatie eiste van het fonds. Een bedrijfswoordvoerder van Centurion wilde toen geen reactie geven op de actie van de AFM.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus