Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds REIM koopt voor 39 miljoen woningen

Het Bouwfonds European Residential Fund heeft zijn vastgoedportefeuille uitgebreid tot totaal zeven woonobjecten.

Het open-end vastgoedfonds Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds REIM heeft zijn Nederlandse vastgoedportefeuille uitgebreid naar in totaal zeven woonobjecten. De totale investering bedraagt ruim 39 miljoen euro.

In Amersfoort is een appartementencomplex aangekocht met 56 appartementen. De investering bedraagt 8,6 miljoen euro. Verkoper is CBRE Global Investors. 

Daarnaast heeft het fonds, zoals eerder gemeld, twee appartementencomplexen gekocht van Bouwinvest voor 30,1 miljoen euro in Rotterdam:

  • Een object van 35 verdiepingen aan het Weena, dicht bij Rotterdam Centraal Station, met 124 woningen.
  • Het tweede complex ligt aan de Lodewijk Pincoffsweg, dicht bij het centrum van Rotterdam. Het betreft een pand met acht verdiepingen met 89 woningen en een bedrijfsruimte.

Het Bouwfonds European Residential Fund bezit objecten in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden. Het verhuurpercentage bedraagt 96%. Het betreft een open-end vastgoedfonds naar Duits recht dat zich primair richt op institutionele beleggers en vermogende particulieren die voor minimaal 500.000 euro intekenen.

Het geïnvesteerde vastgoedvermogen bedraagt nu 600 miljoen euro. Het fondsmanagement streeft naar een woningportefeuille van 750 miljoen euro eind 2013.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.