Nieuws

Zeuven Meeren wacht op ING

Zeuven Meeren kan voorlopig geen rentebetalingen doen, omdat de fondsbeheerder wacht op informatie van ING.

Rentebetalingen voor het Hotelfonds en het Agrifonds van Zeuven Meeren lopen vertraging op, doordat ING nog niet in staat is geweest om nieuwe betaalpassen en –codes te verschaffen. Dit laat Hans Hiensch, interim-directeur van Zeuven Meeren, in een reactie aan Participaties.nl weten. 

Door het faillissement van Zeuven Meeren Fondsbeheer liet ING de betalingsmogelijkheden van alle vennootschappen blokkeren. Nu er een nieuwe (interim) directie is, moeten de betaalaccounts opnieuw geactiveerd worden. Er zijn nieuwe betaalpassen en –codes aangevraagd bij de bank. Zeuven Meeren heeft dit twee weken geleden gedaan, maar de bank - of de postbode - laat nog op zich wachten.

Tot ergernis van Hiensch: “Het is belachelijk dat ING niet in staat is gebleken om de benodigde informatie bij ons te doen landen en de bankrekeningen weer open te stellen, terwijl ze in het faillissement geen rol spelen. Alle bankrekeningen hebben een creditsaldo.” Om grote boetes te vermijden heeft de beheerder op omslachtige wijze omzetbelastingen wel kunnen betalen. “Een van onze directeuren heeft urenlang in een bankkantoor gezeten om vier betalingen te doen. Ik hoop dat dit probleem binnenkort verholpen is.”

Justin Doornekamp is freelance-redacteur bij Participaties.nl. Justin Doornekamp kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie aan de auteur is welkom.