Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Column

Pimco: rente blijft extreem laag

De extreem lage rente in Europa en elders houdt waarschijnlijk nog geruime tijd aan.

De extreem lage rente in Europa en elders houdt waarschijnlijk nog geruime tijd aan doordat centrale banken de rente kunstmatig laag houden en de economische groei relatief beperkt blijft.

Dat voorspelde vermogensbeheerder Pimco op 23 juni tijdens een persbijeenkomst aan de Amsterdam Zuidas, schrijft persbureau AFN. De mondiale economische groei blijft naar verwachting onder het niveau van voor de financiële crisis, voorziet managing director Joachim Fels. De voormalige hoofdeconoom van Morgan Stanley verwacht dat particulieren de komende drie tot vijf jaar meer sparen en ook overheden en bedrijven terughoudend blijven met investeren.

De aanhoudend lage rente in combinatie met de lage inflatie brengt risico’s met zich mee, stelt Fels. Zo is het voor centrale banken lastig om in te grijpen bij een nieuwe recessie. Omdat het depositorentetarief van de ECB nu al licht negatief is, kan de rente niet of nauwelijks meer omlaag. De in september verwachte renteverhoging van de Amerikaanse Fed zal volgens Fels niet tot grote schokken leiden. Hij denkt dat dit proces van kleine rentestapjes enkele jaren in beslag zal nemen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.