Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds IM koopt Duitse woningen

Bouwfonds IM heeft voor een niet nader genoemd pensioenfonds in Zuid-Duitsland voor 102 miljoen euro aan woningen gekocht.

Bouwfonds IM heeft voor een niet nader genoemd pensioenfonds in Zuid-Duitsland voor 102 miljoen euro residentieel vastgoed gekocht in zeven afzonderlijke transacties.

Het gaat om ontwikkelingsprojecten in Heidelberg en Freiburg met een waarde van 54 miljoen euro en om bestaande woningcomplexen van 48 miljoen euro in Wiesbaden, Potsdam, Hannover, Hamburg in Leipzig.

In totaal bestaan deze aankopen uit 760 wooneenheden die bijna allemaal zijn verhuurd, in goede conditie verkeren of net zijn gerenoveerd. De komende twee jaar maanden wil Bouwfonds in totaal 400 miljoen euro investeren in aankopen voor het residentiële vastgoedfonds van het pensioenfonds. Manager van dit zogeheten master fund van het pensioenfonds is Institutional Investment-Partners (2IP).

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.