Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Palmer rondt herfinanciering Property Fund af

Het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund heeft de herfinanciering van de Tsjechische vastgoedportfolio afgerond.

Het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund (Property Fund) heeft de eerder aangekondigde herfinanciering van de Tsjechische vastgoedportfolio afgerond. De Sberbank verstrekt aan het Property Fund een annuïteitenlening met een rentevaste periode van drie jaar.

De annuïteit wordt berekend over een periode van twintig jaar. Het gewogen gemiddelde rentepercentage op de lening bedraagt 3,42%. 

Met de lening van de Sberbank wordt de hypothecaire lening van de Raiffeisen Bank in zijn geheel afgelost. Ook wordt de lening bij de SNS-Bank gedeeltelijk afgelost. Het surplus wordt geïnvesteerd in een verbetering van de bezettingsgraad van de portefeuille en een verlaging van de operationele kosten. Als de leningen bij de Raiffeisen Bank en SNS-Bank zijn afgelost, bedraagt de loan-to-value (LTV) van het Property Fund 48,7%.

De laatste stap in de herfinancieringstrategie van het Property Fund is de herfinanciering van de Slowaakse portfolio. De huidige lening van 15,36 miljoen euro bij de Tatra Banka loopt in december 2014 af. De komende periode gaat het management met deze bank overleggen over een verlenging tegen aantrekkelijker aflossingsvoorwaarden. Op grond van een al ontvangen aanbieding van een andere bank, verwacht het management dit overleg in het derde kwartaal af te ronden, aldus Palmer Capital.

Het Property Fund voorziet voor het jaar 2014 een resterende financieringsbehoefte van ongeveer 6 miljoen euro. Deze kan worden ingevuld door de uitgifte van aandelen, een convertible bond en/of een secured bond. Alle drie dragen zij bij aan een verbeterde financiële structuur en het begin van dividenduitkeringen aan de aandeelhouders van het Property Fund. Het management streeft ernaar ook dit traject in het derde kwartaal af te ronden.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.