Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden.

In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde gehaald op de Universiteit van Leiden. Tevens beschikt Niels over een HBO-opleiding bedrijfseconomie, waardoor hij zowel kennis heeft over de publieke- als private sector. Via de minor Journalistiek is Niels bij IEX beland. Hij richt zich met name op dividendaandelen. Aan de hand van een zelfontworpen dividendschaal beoordeelt hij of een dividendaandeel koopwaardig is. Verder analyseert hij Nederlandse aandelen op basis van fundamentele analyse.

"Frans van Houten moet de eer aan zichzelf houden"

We hebben het in deze podcast uitgebreid over de brede markt, Philips, Besi, Flow Traders, Just Eat Takeaway en Unilever.

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u een nieuwe podcast in de aanbieding. Zoals u van ons gewend bent, bespreken Arend Jan en ik op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Het Online Seminar wordt overigens op 25 januari georganiseerd en niet zoals aangekondigd in de Podcast op 24 januari. U kunt zich hier inschrijven.

            • Brede markt: sectorrotatie
            • De winstwaarschuwing van Philips en de slechte communicatie van het management
            • Koersdoel Besi verdrievoudigd
            • Grootaandeelhouder komt in actie tegen Unilever
            • Fantasie in Just Eat Takeaway
            • De pre-earningscall van Flow Traders

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.