Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Kortgeding Catalyst versus Homburg Bonds 8 maart

Het eerder aangekondigde kortgeding van The Catalyst Capital Group tegen Stichting Homburg Bonds is op 8 maart 2013.

Het eerder aangekondigde kortgeding van The Catalyst Capital Group tegen Stichting Homburg Bonds is op 8 maart. Dat maakte Catalyst  bekend.

Het Canadese private equityfonds deed een bod op alle Homburg-obligaties, waarin zo’n 9.000 particuliere beleggers 440 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Volgens Catalyst frustreert de stichting het bod door onjuistheden over het bod en het herstructureringsplan van Homburg te verspreiden. Ook protesteert Catalyst tegen de weigering van de stichting om toegang te verlenen tot het adressenbestand van de obligatiehouders.

De bondhouders hebben tot vanmiddag 14.00 uur de tijd om op het tenderbod in te gaan. Catalyst wil alle Homburg-obligaties in handen krijgen. Ook na twee verlengingen van het bod ziet het er echter naar uit dat Catalyst niet slaagt in zijn opzet. Vrijdag liet Catalyst desgevraagd weten dat minder dan 30% van de obligatiehouders op het bod is ingegaan. Het fonds gaat het tenderbod niet nogmaals verlengen, ‘ook gegeven het kortgeding dat Catalyst heeft aangespannen’, aldus Catalyst.

Gabriel De Alba, managing director en partner van Catalyst: ‘We zijn het kortgeding gestart om ervoor te zorgen dat alle obligatiehouders eerlijk behandeld worden, weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van adequate informatie en bewust worden gemaakt van hun rechten. We willen nogmaals duidelijk maken dat ons tenderbod obligatiehouders de mogelijkheid biedt om direct en onvoorwaardelijk contanten te ontvangen.’

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.