Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

VK populair bij vastgoedinvesteerders

Het beleggingsvolume in de Europese commercieel vastgoedmarkten steeg in het derde kwartaal met 15% tot 28,4 miljard euro.

Het beleggingsvolume in de Europese commercieel vastgoedmarkten steeg in het derde kwartaal met 15% tot 28,4 miljard euro. De groei was voornamelijk te danken aan Centraal Londen. Dat blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur CBRE.

Het Verenigd Koninkrijk was goed voor 11,9 miljard euro, oftewel 42% van het totale Europese beleggingsvolume. Vergeleken met het voorafgaande kwartaal noteerden de Britten een stijging van 40%. CBRE verklaart de sterke stijging doordat veel transacties tegen eerdere verwachtingen in pas werden afgewikkeld in het derde kwartaal.

Duitsland, Europa’s tweede commercieel vastgoedbeleggingmarkt, liet ook een sterke groei zien. In totaal werd hier 5,1 miljard euro belegd, een toename van 19% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De investeringsbereidheid in Frankrijk lag beduidend lager; met 3,3 miljard euro bleef de beleggingsmarkt daar 19% onder het niveau van het tweede kwartaal. In de Benelux daalden de investeringen met 8% tot 1,287 miljard euro.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.