Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Dit jaar al 1.330 bouwbedrijven kopje onder

In de bouwsector zijn in periode januari tot en met augustus 1.330 bedrijven bankroet gegaan.

In de bouwsector zijn in periode januari tot en met augustus 1.330 bedrijven bankroet gegaan. Dat is een stijging met maar liefst 45% vergeleken met dezelfde periode in 2011, schrijft Faillissementsdossier.nl in een persbericht.

Zelfstandige specialisten deelden in de malaise. Het aantal failliete bedrijven binnen deze groep steeg de eerste acht maanden bijna de helft. Ook groothandels en doe-het-zelfzaken hebben veel last van de aanhoudende stagnatie op de woningmarkt. Het aantal failliete groothandels in bouwmaterialen steeg de eerste acht maanden met 55% tot 153. Het aantal doe-het-zelfwinkels dat het loodje legde met ruim 50% tot 97.

Gisteren nog werd Bouwgroep Heerenveen failliet verklaard, schreef het Friesch Dagblad. De financierende bank weigerde nog verder kapitaal in het bedrijf te stoppen. Doorwerken was daardoor niet meer mogelijk, aldus het bouwbedrijf tegen de krant. De afgelopen jaren liep de omzet terug van 25 naar 8 miljoen euro op jaarbasis. Het personeel kromp van 65 naar 27 werknemers. De bouwer was onder meer betrokken bij de nieuwbouw van het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.