Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

REIM koopt voor 40 miljoen in Europa

Het open-end woningfonds Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds REIM heeft zijn portefeuille uitgebreid.

Het open-end woningfonds Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds REIM heeft zijn portefeuille uitgebreid met wooncomplexen in Duitsland en Frankrijk. De totale investering bedraagt ruim 40 miljoen euro.

In Bonn is een bijna voltooid object met 56 woningen aangekocht in de wijk Nordstadt. Onder het pand worden 48 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het totale woonoppervlak is 3.306 m2. De investering bedraagt circa 9 miljoen euro. Het object is gekocht van een particulier.

In de universiteitsstad Evry in de regio Ile-de-France heeft het fonds een studentencomplex in aanbouw aangekocht met 111 appartementen en huismeesterservice. Het verhuurbare oppervlak bedraagt 2.039 m2, verdeeld over vijf etages. De investering bedraagt circa 8 miljoen euro. Verkoper is het beursgenoteerde Nexity, de grootste projectontwikkelaar van Frankrijk.

Het derde object dat is aangekocht betreft een studentencomplex met 397 appartementen, een kantoorunit, een restaurant en een huismeesterservice in de wijk Rangueil, pal tegenover de Paul Sabatier-universiteit. Het verhuurbare oppervlakte van dit in 1992/1993 gerealiseerde studentencomplex bedraagt 9.677 m2 en is verdeeld over drie gebouwen met drie tot vijf etages. Dit is het vijfde object en het derde studentencomplex in de Franse portefeuille van het fonds. De investering bedraagt circa 24 miljoen euro. Verkoper is Promologis, een van de grootste aanbieders van betaalbare woningen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  2. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  3. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober