Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Griekenland verhuurt onbewoonde eilanden

De Griekse staat heeft veertig onbewoonde eilanden uitgekozen om te verhuren voor periodes tot vijftig jaar.

De Griekse staat heeft veertig onbewoonde eilanden uitgekozen om te verhuren voor periodes tot vijftig jaar. Dat meldde de Griekse krant Kathimerini woensdag. Volgens het bericht gaat het om ‘goede terreinen, die dichtbij het vasteland liggen, over goede infrastructuur beschikken en geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid.’

Met de opbrengst moet de Griekse schuldenlast worden verlicht. Andreas Taprantzis van het staatsfonds dat over de onroerende goederen gaat, zei dat de huidige wetgeving de verkoop van de eilanden niet toestaat. Maar dat is volgens hem ook niet de bedoeling. Wel moet er volgens Taprantzis eerst wetgeving komen die de exploitatie door derden mogelijk maakt en het aantal benodigde vergunningen voor bouw en exploitatie beperkt.

Het staatsfonds moet voor 2020 50 miljard euro verdienen met behulp van goederen van de staat. Die verplichting vloeit voort uit de miljardensteun die Europa verleent om de crediteurs van het land tevreden en Griekenland binnen de eurozone te houden. Het gaat om eilanden van circa 0,5 tot 3 vierkante kilometer, dus groot genoeg om er vakantieoorden te vestigen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.