Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwproductie eurozone weer gedaald

De bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,5% gedaald vergeleken met de voorgaande maand.

De bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,5% gedaald vergeleken met de voorgaande maand. Op jaarbasis was sprake van een afname met 2,8%. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat gisteren.

In mei daalde de productie op maandbasis met 0,2%, zo blijkt uit een herzien cijfer. Eerder was voor die maand nog een klein herstel van 0,1% gemeld. In de hele Europese Unie daalde de bouwproductie in juni met 1,7% op maandbasis, na een groei met 1,2% in mei.

De Nederlandse bouwproductie deed het uitermate slecht. In het tweede kwartaal lag de productie 9,9% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In juni was de krimp met 10,2% iets groter, aldus Eurostat. Best presterende land is Duitsland, waar de productie in het tweede kwartaal met 1,6% steeg.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.