Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Huurprijs woningen stijgt

De huurprijs van aangeboden particuliere woningen steeg in juli vergeleken met juni gemiddeld met 12 euro (1,5%) tot 822 euro.

De huurprijs van aangeboden particuliere woningen steeg in juli vergeleken met juni gemiddeld met 12 euro (1,5%) tot 822 euro. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen.

De prijs per vierkante meter steeg ook, van gemiddeld 9,38 naar 9,97 euro (+6,3%). Deze stijging is mede veroorzaakt door de afgenomen gemiddelde oppervlakte (-4,5%).

Het aanbod van particuliere huurwoningen in Nederland daalde in juli met 11% ten opzichte van juni. Het aantal aangeboden huurwoningen van 700 tot 900 euro nam het meest af (-19,6%) en het aanbod tot 700 euro het minst (-6,0%). ‘De afgelopen maanden hebben veel mensen een woning gevonden, waardoor het aanbod in juli is gedaald. Als gevolg daarvan zijn de huurprijzen omhoog gegaan’, zegt Frederik Sinke, commercieel directeur van Direct Wonen. ‘Maar een andere grote factor is de inflatiecorrectie die verhuurders per 1 juli mogen toepassen. De huurprijs is hierdoor voor veel huurders met maximaal 2,3% verhoogd.’

De gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen is in Utrecht het sterkst gestegen. Die nam met 104 euro toe tot 947 euro per maand, de hoogste gemiddelde huurprijs van de vier belangrijkste verhuursteden Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. In Eindhoven werd de laagste gemiddelde huurprijs gevraagd: 718 euro per maand.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  2. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  3. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober