Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Beleggers dol op Duitse woningen

Woningen maken de helft uit van de vastgoedportefeuilles van Duitse institutionele beleggers en family offices.

Woningen maken de helft uit van de vastgoedportefeuilles van Duitse institutionele beleggers en family offices, aldus Thomas Daily op basis van onderzoek dat is gedaan voor Engel & Völkers Investment.

In 2015 bedroeg het aandeel van woningen nog 41%. Slechts 20% van de 160 deelnemers aan dit onderzoek wil winst nemen door te verkopen en 57% wil juist het aandeel van woningen verhogen in de komende 12twaalf tot achttien maanden. De meerderheid verwacht een rendement van 4 tot 5%.

In de grotere steden (A- en B-steden) wordt een huurverhoging van 3,4% per jaar verwacht en 85% van de respondenten verwacht een verdere prijsstijging van woningen. Vorig jaar was 65% die mening toegedaan. De vraag naar woningen op mindere locaties (C-steden) is aanzienlijk verminderd.

De helft van de ondervraagden financiert zijn portefeuille met een loan to value tot 50%. 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.