Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Mini-stroomcentrale maakt woningen energieneutraal

Met mini-stroomcentrales kunnen appartementen voor een groot deel energieneutraal worden gemaakt.

Door Europese subsidies wordt de aanschaf van micro-wkk’s economisch rendabeler. Vastgoedeigenaren kunnen met zo’n apparaat drie tot vijf appartementen energieneutraal maken.

De Bluegen van Solidpower is een compact brandstofcelsysteem voor stroomverbruik tot circa 13.000 kWh. Dat maakt de micro-warmtekrachtkoppeling (micro-wkk) geschikt als mini-stroomcentrale voor privé-personen en kleinere bedrijven.

Op de Vakbeurs Energie wordt het apparaat gedemonstreerd.

De Bluegen heeft volgens de leverancier een elektrische efficiëntie van 60%. Met een continue stroomopwekking van 1,5 kW wordt 13.000 kWh elektriciteit per jaar opgewekt. Deze stroom kan direct gebruikt worden of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De restwarmte kan gebruikt worden voor de bereiding van warm tapwater tot tweehonderd liter per dag. Het totale rendement van deze techniek neemt daarmee toe tot circa 90%.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.