Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Fors minder startersleningen

Het aantal aanvragen voor startersleningen bij gemeenten is gedaald, aldus BNR op gezag van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Het aantal aanvragen voor startersleningen bij gemeenten is fors gedaald. Dat meldt BNR op gezag van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Vorig jaar werden jaar nog ongeveer 150 aanvragen per week behandeld. Nu is dat ongeveer 100. Steeds minder gemeenten bieden de starterslening aan, zegt Reinoud Veldman, adjunct-directeur van het Stimuleringsfonds. 'Begin dit jaar deden nog 300 steden dat, nu zijn het er nog ruim 250'. Tot mei dit jaar betaalde het Rijk de helft van een starterslening. Sindsdien moeten gemeenten het hele bedrag zelf voorschieten.

Bij een starterslening hoeft de eerste drie jaar geen rente te worden betaald. Wie daarna niet genoeg verdient om de maandlasten te dragen, krijgt korting.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.