Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Verlies voor Palmer-fonds

De netto-huurinkomsten van het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund stegen licht, maar verkoopkosten brachten verlies.

De netto-huurinkomsten van het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund stegen in het eerste kwartaal van 2015 met 0,8% naar 678.000 euro. Eenmalige verkoopkosten veroorzaakten 77.000 euro verlies.

Dat blijkt uit een kwartaalbericht van fondsbeheerder Palmer Capital Fondsenbeheer. In het eerste kwartaal is de bezettingsgraad met 3,4% toegenomen naar 79,2%. De verwachting is dat de komende periode de bezettingsgraad verder kan verbeteren.

Het directe resultaat voor belasting kwam uit op 205.000 euro, tegen 229.000 euro in het eerste kwartaal van 2014. Door eenmalige kosten inzake de verkoop van het gebouw GiTy leed het fonds een verlies van 77.000 euro.

Het fonds belegt in commercieel vastgoed in Midden Europa en is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam. Over het hele jaar verwacht de fondsbeheerder een winst voor belasting van 1,72 miljoen euro te kunnen realiseren.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.