Nieuws

DG press geeft obligaties uit via NPEX

DG press start met de uitgifte van een aan de NPEX-beurs te noteren achtergestelde 8% obligatielening.

DG press, een Nederlandse wereldspeler in hoogwaardige drukmachines voor het bedrukken van onder andere flexibele verpakkingen, start vandaag met de uitgifte van een aan de NPEX-beurs te noteren achtergestelde 8% obligatielening van 1 miljoen euro met een looptijd van vijf jaar.

Hiermee wil het ambitieuze Gelderse bedrijf de verdere groei en investeringen in de doorontwikkeling van een nieuw type drukpers financieren. Het bedrijf uit Hall (regio Arnhem/Apeldoorn), is naar eigen zeggen in de afgelopen jaren explosief gegroeid.

Dit is mede het gevolg van de sterk groeiende vraag naar flexibele verpakkingsmaterialen zoals PET-flessen en het feit dat verpakkingen vanwege doorontwikkeling van marketingcampagnes voortdurend worden aangepast.

Groeiende omzet

Speciaal voor deze snelgroeiende markt heeft DG press de zogenaamde Thallo-technologie ontwikkeld. "De hypermoderne Thallo offset-drukpersen zijn door de markt met groot enthousiasme ontvangen. Drukkers van verpakkingsmaterialen kunnen hiermee namelijk flexibeler, kostenefficiënter en op een veel milieuvriendelijkere manier produceren. En omdat met de Thallo-drukpers veel verschillende verpakkingen in kleine oplages kunnen worden gedrukt, en met veel minder afval, kunnen zij ook winstgevender produceren."

Peter Kloppers en Remko Koolbergen, directeuren en eigenaren van DG press verwachten dat de omzet van hun bedrijf in de komende jaren sterk zal toenemen, onder andere als gevolg van de te verwachte verkopen van Thallo-drukpersen.

"Vanaf 2015 zal het aantal te verkopen Thallo’s met een gemiddelde verkoopprijs van 2,5 miljoen per stuk, groeien met twee per jaar tot de maximale productiecapaciteit van tien stuks per jaar in 2019 en 2020. Daarnaast heeft DG press een stabiele omzet uit onderhoud en reserve-onderdelen van DG-drukpersen die over de hele wereld in bedrijf zijn."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Noodlijdend Bux gered door ABN Amro
  2. Driewielermaker Carver zoekt nieuwe financiering