Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

‘Beleggingsvolume zorgvastgoed naar 650 miljoen per jaar’

De Nederlandse markt voor beleggingsvastgoed in de zorg groeit de komende vijf jaar naar ongeveer 650 miljoen euro per jaar.

De Nederlandse markt voor beleggingsvastgoed in de zorg groeit de komende vijf jaar naar ongeveer 650 miljoen euro per jaar. Dat meldt CBRE bij de presentatie van zijn whitepaper Zorgvastgoed anno 2014: Chance or Challenge?

De vastgoedadviseur verwacht die groei omdat het Nederlandse zorgvastgoed in de ogen van buitenlandse investeerders nog minder ontwikkeld is, terwijl zorginstellingen solvabele huurders zijn geworden door de groei van het eigen vermogen tot ongeveer 11 miljard euro.

Banken worden steeds kritischer bij het verstrekken van financieringen en woningcorporaties richten zich meer op hun primaire business. Zorginstellingen gaan op zoek naar andere financieringsvormen en komen uit bij marktpartijen. Bestaand leegstaand vastgoed zal vaker worden getransformeerd naar zorggerelateerde functies. Verouderd zorgvastgoed wordt herontwikkeld tot bijvoorbeeld studentenhuisvesting, woningbouw of andere functies.

Zorgvastgoed anno 2014: Chance or Challenge? [PDF]

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.