Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Homburg Invest verder als Geneba Properties

De gezonde delen van Homburg Invest gaan definitief verder onder de naam Geneba Properties.

De gezonde delen van Homburg Invest gaan definitief verder onder de naam Geneba Properties. De nieuwe vastgoedonderneming opereert vanuit Amsterdam en beheert een vastgoedportfolio met een waarde van 584 miljoen euro. Het betreft voornamelijk kantoren en logistiek vastgoed in Nederland, Duitsland en de Baltische staten. De aandelen zullen worden verhandeld op NPEX, het handelsplatform voor het midden en kleinbedrijf (MKB).

De portefeuille bestaat uit de financieel gezonde en renderende bezittingen van Homburg Invest Incorporated (HII). Crediteuren van HII die ervoor gekozen hebben om aandeelhouder te worden in Geneba, ontvangen aandelen in de nieuwe onderneming. Internationaal investeringsfondsbeheerder The Catalyst Capital Group controleert en voert het management over ongeveer 45%  van de uitstaande aandelen in Geneba namens de fondsen die het beheert.

De directie bestaat uit CEO Wulf Meinel en Martien van Deursen (managing director). Jochen Scharpe (voorzitter), Gabriel de Alba, Marian Hogeslag, Gerrit Littel en Jörn Stobbe vormen de raad van commissarissen. Geneba richt zich op goed vastgoedbeheer en het tot stand brengen van een solide vastgoedonderneming voor investeerders, huurders en kredietverschaffers op de lange termijn.

Het management focust zich "in dit stadium op een verdere optimalisatie van het vastgoedportfolio en de financiële positie, het bestendigen van een sterke en duurzame ondernemingsstructuur en het versterken van de relatie met haar investeerders, huurders en kredietverschaffers," aldus Geneba.

Starten

CEO Wulf Meinel:"Dit is een belangrijke dag voor zowel ons bedrijf als onze stakeholders, omdat wij nu daadwerkelijk starten met de uitvoering van onze strategie. Daarbij zullen we grondig te werk gaan, met een realistische kijk op de markt en een langetermijnperspectief voor de onderneming. Het is goed te zien dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ook haar vertrouwen in de soliditeit van het bedrijf en management heeft uitgesproken met de uitgifte van de AIFM-vergunning aan Geneba eerder deze maand. We kijken ernaar uit om voortvarend aan het werk te gaan in het belang van de onderneming en al onze stakeholders."

De AIFM-vergunning is op 7 maart 2014 door de AFM aan Geneba verleend. Orangefield (Netherlands) zal als beheerder optreden voor de onderneming. Homburg Invest werd veertien jaar geleden opgericht door de roemruchte vastgoedman Richard Homburg en was genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en later ook in Amsterdam. Na een aantal mooie jaren raakte het vastgoedfonds door de kredietcrisis en een veel te hoge schuldgraad en afwaarderingen steeds dieper in de problemen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.