Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Nederland in top drie beleggers in huurwoningen

De belangstelling van internationale beleggers voor Nederlandse huurwoningen neemt toe.

De belangstelling van internationale beleggers voor Nederlandse huurwoningen neemt toe. De komende jaren zal dit leiden tot mogelijk miljarden extra investeringen op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Dit blijkt uit een onderzoek onder tweehonderd internationale vastgoedinvesteerders uit de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland en Zwitserland dat Capital Value tijdens de Expo Real in München presenteerde.

Waar tot enkele jaren geleden de investeringen in verhuurde woningen zich vooral tot Duitsland beperkten, tonen investeerders nu steeds vaker interesse in andere landen. De afgelopen twee jaar vonden er grote transacties plaats in Scandinavië, waarbij met name Denemarken populair was. Internationale partijen investeerden hier in 2012 voor 350 miljoen euro. Uit het onderzoek van Capital Value blijkt dat Nederland, na Duitsland en Denemarken, op een goede derde plaats van Europese landen staat waar investeerders de komende jaren willen beleggen.

Steeds meer buitenlandse partijen worden aangetrokken door de tekorten die dreigen te ontstaan op de Nederlandse woningmarkt en de goede verhouding tussen rendement en risico. Doordat de prijzen van woningen zijn gedaald en de verwachting is dat de markt gaat aantrekken, zien beleggers extra kansen. Capital Value verwacht dat nog in 2013 meerdere transacties met buitenlandse beleggers zullen plaatsvinden. ‘Er bestaat vooral interesse in grote volumes vanaf 50 miljoen euro’, zegt Alexander van der Laan, vastgoedadviseur van Capital Value in Londen. ‘Wij zien duidelijk verschillen tussen Angelsaksische partijen en investeerders uit Duitsland. Zo kijken Duitse beleggers naar de lange termijn en een stabiel rendement en zijn Angelsaksische beleggers met name op zoek naar grote volumes met een hoog rendement.’

Opvallend is dat ook partijen die op dit moment nog niet in woningen investeren naar de Nederlandse huurwoningenmarkt kijken. Van de ondervraagde beleggers die wel al in woningen beleggen, verwacht een meerderheid de komende jaren het aandeel woningen ten opzichte van andere segmenten te vergroten. Omdat corporaties nu ook meer complexgewijs kunnen gaan verkopen, zal het volume van het aanbod ook verder toenemen, verwacht Capital Value.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  2. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  3. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober