Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Homburg wordt Geneba Properties

De nieuwe naam van Homburg Invest wordt Geneba Properties, verwijzend naar de landen waarin het fonds vastgoed bezit.

De nieuwe naam van Homburg Invest wordt Geneba Properties. De naam verwijst naar de landen waarin het fonds vastgoed bezit: Germany, Netherlands, Baltics.

Dat heeft Homburg Invest Het Financieele Dagblad (FD) laten weten. Naar nu blijkt heeft een groot deel van de particuliere obligatiehouders na de recente herstructurering zijn nieuwe aandelen aan Catalyst verkocht.

De beleggers hadden in totaal 440 miljoen euro in Homburg geïnvesteerd. Catalyst betaalde hen begin juni 219 miljoen euro, waarvan 120 miljoen euro in aandelen. Het Canadese investeringsfonds krijgt daardoor een belang van 45 procent in het nieuwe fonds Geneba.

Vóór de herstructurering stond de Homburg-portfolio voor 1 miljard euro in de boeken. Daar is een vastgoedportefeuille van 613 miljoen van overgebleven. Volgens het FD zullen de aandelen van Geneba verhandeld worden via het platform NPEX, mits toezichthouder AFM een nieuwe vergunning verleent.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.