Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Britse woningprijzen bijna 4% omhoog

De woningprijzen in Groot-Brittannië zijn in augustus in het sterkste tempo van de afgelopen drie jaar gestegen.

De woningprijzen in Groot-Brittannië zijn in augustus in het sterkste tempo van de afgelopen drie jaar gestegen. Dat maakte het Britse statistiekbureau dinsdag 15 oktober bekend. De gemiddelde woningprijs steeg in augustus met 3,8% ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 247.000 pond (ruim 291.000 euro).

De stijging volgde op een toename met 3,3% in juli en was de sterkste sinds oktober 2010. Dankzij het herstel van de woningmarkt, dat in april vorig jaar begon, staat de index voor de Britse woningprijzen nu een fractie boven het vorige hoogtepunt. Dat werd in januari 2008 bereikt.

Volgens analisten is de stijging deels een gevolg van de overheidssteun aan starters. De overheid schiet een deel van de woningfinanciering renteloos aan hen voor, zodat zij toch in staat zijn een woning te kopen. Economen waarschuwen dat deze maatregel de vorming van een zeepbel in de hand werkt.

Het herstel van de woningmarkt is vooral sterk in Engeland. De gemiddelde prijs steeg daar in augustus met ruim 4%, geholpen door een prijsstijging van bijna 9% in en rond Londen. In Schotland, Wales en Noord-Ierland liggen de prijzen nog onder de piek die voor de financiële crisis werd bereikt.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.