Nieuws

Kwartaalcijfer NBZ bevestigen beeld

De Baltic Dry Index kende dit eerste kwartaal van 2013 het laagste gemiddelde sinds 1986. NBZ heeft last van de lage tarieven.

Scheepvaartbeleggen NBZ liet in het kwartaalbericht weten dat "de vloot conform verwachtingen presteert, in lijn met 2012." In ieder geval verslechtert de situatie niet verder. Dat kan van de tarieven niet gezegd worden:

"Meer dan vier jaar kampt de scheepvaart met stagnatie. De Baltic Dry Index — maatstaf voor de tarieven van het vervoer van bulkgoederen over zee — kende dit eerste kwartaal van 2013 het laagste kwartaalgemiddelde sinds 1986. In januari 2007, toen de intrinsieke waarde van een aandeel NBZ 48,15 dollar was, bedroeg de BDI 4.287. Nu,  ruim zes jaar later, bedraagt de intrinsieke waarde van het NBZ-aandeel
27,22 dollar en sloot de BDI het eerste kwartaal af op 910 punten; bijna
80% lager dan op 1 januari 2007. In deze periode daalde de intrinsieke waarde van het aandeel NBZ met 43%."

"Ook de komende periode blijven we op zoek naar nieuw kapitaal. We blijven van mening dat nu het beste moment is om in de scheepvaart te investeren."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.