Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Apple Stores in Den Haag en Haarlem

Apple gaat niet alleen in de Haagse Passage een winkel openen, maar vrijwel zeker ook in Haarlem, aldus lokale media.

Apple gaat niet alleen in de Haagse Passage een winkel openen, maar vrijwel zeker ook in Haarlem, zo melden lokale media.In de Haagse Passage, eigendom van ASR Vastgoed Vermogensbeheer, opent Apple een winkel in de ruimte die vrijkomt door het vertrek van boekhandel Selexyz naar de Spuistraat. Naar verluidt gaat het om ongeveer 2.500 m2.

Het is vrijwel zeker dat er ook een Apple Store in Haarlem komt. Die zal volgens lokale media worden gevestigd aan de Grote Houtstraat 99. Naar verluidt wordt de winkel ongeveer 750 m2 groot. Momenteel wordt het pand verbouwd. Apple is volgens de berichten druk bezig met het werven van personeel voor de winkel. De projectontwikkelaar die op de bouwvergunningen staat vermeld, is Coltex Retail, eigenaar van de modewinkelformules Didi, Superstar en Steps. Een woordvoerder wilde niet vertellen voor wie Coltex in dit geval werkt, maar erkende dat het niet om een van de eigen winkelfomules gaat. De architect is Dam & Partners in Amsterdam.

Sinds maart van dit jaar heeft Nederland een eerste Apple Store, in het Hirsch-gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam. Apple huurt 2.500 m2 over twee verdiepingen in dit gerenommeerde gebouw. Behalve winkelruimte gaat het om een back office. Het Hirsch-gebouw is eigendom van Executive Property Invest, een beleggingsvehikel van de Zweedse familie Nilsson.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.