Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Schild Holland Fonds definitief uit Forumvast

Forumvast schrapt het lidmaatschap van Schild Holland Fonds om dubieuze activiteiten van directeur Niek van Dijck.

Het bestuur van Forumvast heeft het lidmaatschap van Schild Holland Fonds op 4 maart beëindigd. De beëindiging van het lidmaatschap volgt op een statutair vastgestelde schorsingstermijn van maximaal zes maanden.

Forumvast schrapt het lidmaatschap van Schild Holland Fonds (SHF) omdat "de in de persberichtgeving van 4 en 7 september 2012 geopperde schijn van belangenverstrengeling, ondanks herhaalde uitnodiging daartoe door het bestuur, niet inhoudelijk is weerlegd". Het bestuur van Forumvast onthoudt zich van nader commentaar.

Forumvast-voorzitter Huib Boissevain meldde de schorsing in september 2012 in reactie op berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Daaruit bleek dat Niek van Dijck, directeur van het noodlijdende SHF, een dubieuze rol speelde bij de verkoop van tientallen arbeidsbureaus. Namens de inmiddels opgeheven Arbeidsvoorziening claimt vereffenaar Rutger Schimmelpenninck miljoenen euro’s van Van Dijck, schreef het FD. Van Dijck, die de claim bevestigt, zou drie petten op hebben gehad bij de verkoop en verhuur van panden van Arbeidsvoorziening. Hij was zowel bestuurder van de huisvestingsstichtingen van Arbeidsvoorziening als directeur van SHF. SHF was op zijn beurt beheerder, verhurend en verkopend makelaar, projectontwikkelaar en koper van de arbeidsbureaus.

Deze vermeende belangenverstrengeling wordt beschreven in het verslag over de opheffing van Arbeidsvoorziening. Dat de drie rollen van Van Dijck aan het licht komen, is een gevolg van de rechtszaak in Den Bosch tegen John L., voormalig financieel directeur van het reeds failliete Phanos en voormalig financieel expert bij Schild Holland Fonds. Volgens L. is Niek van Dijck "schijnheilig". L. zegt in het FD: "Als er eentje aan het graaien was, was het meneer Van Dijck". Volgens Schimmelpenninck is alvast een vordering van 3 miljoen euro toegewezen, waarvan Van Dijck 1 miljoen euro moet betalen.

De aantijging tegen Van Dijck kwam op een moment dat zijn vastgoed-CV in zwaar weer verkeerde. Vorig jaar bleek dat SHF grote liquiditeitsproblemen had. SHF, dat ongeveer 55 miljoen euro heeft opgehaald bij Nederlandse particuliere beleggers, kon in twee van de zeven vastgoedfondsen de rente niet meer aan de obligatiehouders betalen. Ook meldden zich Duitse schuldeisers vanwege onbetaalde rekeningen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.