Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Synvest-certificaten weer afgewaardeerd

Opnieuw krijgen participanten van het Synvest RealEstate Fund te maken met een teleurstelling.

Opnieuw krijgen participanten van het Synvest RealEstate Fund te maken met een teleurstelling. De handelskoers is van 3.350 euro verlaagd naar 2.900 euro per certificaat. Dit meldt SynVest Fund Management maandag. 

Begin september werd de koers van het certificaat ook al naar beneden bijgesteld. Toen viel de vastgestelde koers zeshonderd euro lager uit dan de uitgifteprijs.

“In het derde kwartaal 2012 is het beleggingsresultaat aanzienlijk lager dan het derde kwartaal 2012, door niet gerealiseerde waardeveranderingen van 8.033.722 euro,” meldt SynVest in het meest recente kwartaalbericht. “Deze komen voort uit de hertaxatie van de beleggingsportefeuille. Als gevolg hiervan daalde het resultaat tot negatief 7.317.918 euro. Dit resultaat ligt wel hoger dan het 3e kwartaalresultaat van 2011 en ligt in lijn met het resultaat over het 2e kwartaal 2012,” aldus SynVest. 

De handelskoers wordt maandelijks vastgesteld aan de hand van de intrinsieke waarde van het beleggingsfonds vermeerderd met fundingprovisie. De fundingprovisie van 5% wordt bij de intrinsieke waarde opgeteld. Om de handelskoers te kunnen stabiliseren, heeft de directie de bevoegdheid deze met een marge van 2,5% naar boven of beneden aan te passen.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Koopt uw kind een huis? Helpen met een lening is aantrekkelijk voor beiden
  2. Zoveel hypotheek kunt u krijgen als u met pensioen gaat
  3. Aanbod van woningen is volledig opgedroogd
  4. Rente 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog verder verlaagd
  5. Bod zonder voorbehoud van financiering te riskant? Overweeg een biedcertificaat