Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

MSCI neemt IPD Group over

MSCI heeft IPD Group overgenomen. De prijs van ongeveer 125 miljoen Amerikaanse dollar (96 miljoen euro).

MSCI heeft IPD Group overgenomen. De prijs van ongeveer 125 miljoen Amerikaanse dollar (96 miljoen euro) wordt geheel met kasgeld gefinancierd. IPD is leverancier van investeringsperformance benchmarking, performanceanalyse, marktindices, risicobeheerinstrumenten en marktonderzoek voor vastgoedeigenaren, assetmanagers, institutionele beleggers, vreemd-vermogensverstrekkers en eindgebruikers van vastgoed.

 IPD is actief in meer dan twintig landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Australië en Japan. Nederland was het eerste land buiten het Verenigd Koninkrijk waar IPD actief werd. Per 1 januari 2010 hebben stichting ROZ, stichting aeDex en IPD hun activiteiten op de Nederlandse markt samengevoegd en deze onder de vlag van IPD Nederland voortgezet. IPD Nederland is vooral bekend van de IPD/ROZ-index.

Henry Fernandez, voorzitter en CEO van MSCI: 'Wereldwijd is onder institutionele beleggers substantiële vraag naar betere informatievoorziening aangaande de niet-beursgenoteerde markten. De vastgoedinvesteringsmarkt biedt aanzienlijke groeimogelijkheden en wij verwachten te kunnen bijdragen aan versnelling van de verdere institutionalisering en globalisatie van vastgoed als zelfstandige assetclass.’

Rupert Nabarro, voorzitter van IPD: 'Ons doel is altijd geweest om van IPD een werkelijk wereldwijde leverancier te maken van vastgoeddata en analyse-instrumenten, door betrouwbare vastgoedbenchmarks voor de sector te ontsluiten en door vastgoed wereldwijd als zelfstandige assetclass te ontwikkelen. De overname van IPD door MSCI helpt ons deze doelen te bereiken, terwijl onze vastgoedkennis en het gerenommeerde IPD-merk behouden blijven.'

Over het jaar 2011 en de eerste helft van 2012 had IPD een omzet van 47,7 miljoen dollar en 26,4 miljoen dollar. Naar verwachting heeft de overname geen grote invloed op de bedrijfsresultaten van MSCI in het fiscale jaar 2012. De transactie wordt naar verwachting nog voor het einde van het jaar afgerond.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.