Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Taxatieregels op de schop

Strengere regels omtrent taxatie zullen ervoor zorgen dat kantoren en winkels die kampen met leegstand, eerder worden afgewaardeerd.

Strengere regels omtrent taxatie zullen ervoor zorgen dat kantoren en winkels die kampen met leegstand, eerder worden afgewaardeerd. Accountants en taxateurs hebben hierover een overeenstemming bereikt. Dit meldt het Financieele Dagblad woensdag. 

Het akkoord moet leiden tot reëlere vastgoedtaxaties, die onderling beter vergelijkbaar zijn. Daarbij is het van belang dat taxateurs onafhankelijk en betrouwbaar blijven. Commerciële banden met opdrachtgevers zijn dus ondenkbaar, zo schrijven de nieuwe regels voor. Ook moet de taxateur professioneler worden door opleidingen te volgen en moeten taxaties transparanter worden. 

Volgens de krant zitten De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten volgende week om tafel met de accountants en taxateurs om de nieuwe regels te bespreken. Divisiedirecteur Paul Hilbers van DNB liet gisteravond al weten voor verdergaande professionalisering en transparantie van de Nederlandse vastgoedmarkt te zijn.

DNB is volgens Hilbers van mening dat het van groot belang is dat vastgoed een transparantere ‘asset class’ wordt. ‘Niet-transparant zijn zal een zeer negatief effect hebben. Beleggers zullen uit die markt stappen en die zal heel snel opdrogen. Het is van belang dat de ontwikkelingen op de Nederlandse vastgoedmarkt ook voor niet-ingewijden te begrijpen zijn,' aldus Hilbers. Hij noemde het initiatief van de accountants en taxateurs ‘positief’.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.