Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Duurste huis Engeland te koop

In centraal Londen staat het huis van Rafiq Hariri, de inmiddels overleden premier van Libanon, te koop voor 300 miljoen pond.

In centraal Londen staat het huis van Rafiq Hariri, de inmiddels overleden premier van Libanon, te koop voor 300 miljoen pond (omgerekend ruim 374 miljoen euro). 

Niet eerder ging een huis in Groot-Brittannië voor zo’n hoge prijs in de verkoop. Het pand is gelegen aan het Hyde Park en heeft 45 slaapkamers verdeeld over zeven verdiepingen. Een zwembad, gigantische keuken, ondergrondse parkeerplaats, drie liften en een met bladgoud bewerkt interieur mogen natuurlijk niet ontbreken. Makelaars zeggen dat het pand, met een vloeroppervlakte van iets minder dan 6.000 m2, mogelijk een van de grootste privéwoningen in de Britse hoofdstad is. 

De woning was recent nog in bezit van de Saudische kroonprins Sultan bin Abdulaziz, die het overnam van de in 2005 vermoorde Hairi. Bin Abdulaziz overleed zelf in oktober vorig jaar, waardoor er nu naar een nieuwe eigenaar wordt gezocht. Volgens de Britse krant Daily Mail is het object bijna 800 keer duurder dan de gemiddelde woning in Londen, die gemiddeld 388.000 pond kost (484.000 euro). 

Slechts een beperkt aantal vastgoedobjecten in de wereld wordt voor honderden miljoenen in de markt gezet. Het dertig kamers tellende La Belle Epoque in Monaco werd verkocht voor 240 miljoen euro in 2010, terwijl Villa La Leopolda in de Franse Rivièra naar verluidt 370 miljoen euro opbracht in 2008. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.