Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Vijfde containerschip van JR Shipping failliet

Voor de vijfde keer dit jaar heeft de directie van JR Shipping een faillissement moeten aanvragen voor een schip uit zijn containervloot.

Voor de vijfde keer dit jaar heeft de directie van JR Shipping een faillissement moeten aanvragen voor een schip uit zijn containervloot. De rederijgroep kon financieringen voor noodzakelijk periodiek onderhoud niet rond krijgen. 

Het gaat om de m.s. Electron, een containerschip dat in 2007 werd aangekocht. Het faillissement komt volgens de directie niet als een verrassing, gezien de financierende bank, de Duitse HSH Nordbank, al eerder liet weten geen perspectieven te zien in verdere financiering. Dit heeft vooral te maken door de optelsom van ‘dramatische verdiensten, slechte vooruitzichten, een torenhoge schuldenlast en noodzakelijke onderhoudskosten’, zo valt in een persbericht te lezen. 

Begin dit jaar werden investeerders daarom al op de hoogte gesteld van een naderend faillissement van de m.s. Electron. Ongeveer honderd beleggers lijden door de teloorgang van het schip een gezamenlijk verlies van 4,9 miljoen euro, weet het FD te melden. 

De scheepvaart is hard getroffen door de aanhoudende crisis en heeft te maken met overcapaciteit en lage tarieven voor schepen. De Baltic Dry Index, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulkscheepvaart, blijft daarnaast onder druk staan. De Index daalde dit jaar met 49% tot 878 punten.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.